Inspiratie

.

Inspiratie

.

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus hebben alle Crownies groepen de activiteiten vanaf 15 maart moeten stilleggen. Meestal worden de activiteiten in groepsverband uitgevoerd, maar dat was dus even niet mogelijk. Door thuis te blijven heeft iedereen meegeholpen met de risico’s te verkleinen en de veiligheid te vergroten.

Al gauw kwamen er ideeën voor alternatieve Crownies activiteiten. Jongeren en kinderen bedachten zelf manieren om mensen in de buurt te kunnen helpen. Dit waren activiteiten als maaltijdpakketten rondbrengen,  mensen informeren over de 1,5 meter regels, zelfgemaakte kaarten rondbrengen bij ouderen in de buurt.

Inmiddels gaan groepen ook weer voorzichtig beginnen met het oppakken van oude activiteiten voor zover dat mogelijk is. Soms in aangepaste vorm om aan de richtlijnen van het RIVM te kunnen voldoen. Fantastisch om te zien dat de groepen en hun begeleiders zo flexibel zijn en naar mogelijkheden blijven zoeken om iets voor de buurt en haar bewoners te kunnen doen.

 

Wij zijn benieuwd welke initiatieven nog meer voorbij gaan komen en wij denken graag mee over de mogelijkheden.

 

.